Založ si blog

Vzrušujúca úvaha o pravde života

O téme života a jeho zmyslu sa už napísalo nespočetné množstvo úvah. Podobne aj dnes mnohí o nich píšu z rôznych osobných pohľadov. A pravdaže sa o takých úvahách bude stále písať, až kým nedôjdeme k definitívnej pravde. Mohli by sme to prirovnať k hľadaniu neznámej v matematickom, fyzickom alebo inom vedeckom obore. Najprv je potrebné pochopiť zákony, ktoré sa takých neznámych týkajú, potom zistiť, skúmať a dôkladne overiť ich vedecké vzorce. Lenže často ani spoznaním vzorcov sa neznáma nevypočíta, ak sa nepoužije správny postup! Zoberme si ako príklad teóriu relativity, ktorej matematický vzorec objavil Einstein len asi pred viac ako sto rokmi. Ten nám v podstate hovorí, že hmota sa môže premeniť na energiu a naopak. Vzorec obsahuje aj nemennú konštantu. Podobne to musí byť aj s pravdou o živote a jeho zmyslu. A tiež tu potrebujeme spoznať Nemennú Konštantu. Dovtedy budeme len blúdiť a pravda o živote nám zostane Neznámou!

Môže veda nahradiť Bibliu?

02.06.2015

Niektorí významní vedci pracujú a skúmajú, aby dokázali, že vedecké dôkazy poukazujú na neexistenciu Boha. Alebo že majú, či hromadia dôkazy proti existencii Stvoriteľa. Istý profesor tvrdí, že chýbajú fakty o Bohu, ktorý zohráva dôležitú úlohu vo vesmíre. Ale opýtajme sa: Pozná veda všetko okolo nás na to, aby mohla robiť takéto závery? Astronóm M. Rees z [...]

Úžasne presná organizácia v stvorení

31.05.2015

Dnes viac a viac ľudí sa zdráha pripojiť sa k nejakej, hociakej náboženskej organizácii. Ale biblický text nám zjavuje, že Stvoriteľ má všetko precízne zorganizované. Hmotný vesmír, jeho verní duchovní tvorovia a jeho ctitelia v minulosti i dnes. Zoberme si ako príklad z pozemského organického stvorenia kvasinkovú bunku. Vedci, ktorí ju študujú, ju považujú za [...]

Sme uväznení v nespravodlivom systéme

30.05.2015

Ak by sme robili čokoľvek v záujme zmeny našej situácie ako väzni v tomto nespravodlivom systéme, nikdy nedokážeme odstrániť nedokonalosť a jej zdroj, koreňom všetkého utrpenia! Ak sa však opýtame: ´Prečo ale Stvoriteľ nepoužil svoju neobmedzenú moc na odstránenie zla?´ Možno sa to zdá byť jednoduché riešenie, ale použitie moci vyvoláva vážne otázky! V [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 121
Celková čítanosť: 596144x
Priemerná čítanosť článkov: 4927x

Autor blogu

Kategórie